Psi nejsou lidé oblečení do kožichu...

Arvio

25.02.2012 17:00

Arvio Attevid Yrrej

standard

pes / male - žlutozelený (černý) / green-yellow (black)

maj. A. Račka, Zákamenné, SK

fotogalerie

 

Význam jména Arvio: cestovatel, poutník

První štěně porozené císařem. Stejně jako dvě zbylá štěnda i on za odměnu odmítal od mámy pít. Naštěstí jsem byla před porodem přichystaná na vše a tak krom trošky mleziva jsem mohla všem třem poskytnou ihned umělou náhradu. Arvouš na ní vydržel celé dva dny, než nabral pořádně sil a začal pít sám od mámy.

A od té doby musel vše první. Pil převážně z prvního struku, první pít začal a první se svalil únavou. První začal výt, poštěkávat a vtipně vrčet (vrněl jako morče). První se také postavil na všechny čtyři a začal zkoumat. Odtud tedy i jeho jméno.

Narodil se s dlouhým bílým pruhem po celém krku. Jakmile mu ještě poporostl kožíšek, začalo se mu říkat Gremline. Jistě ty chlupaté potvůrky z televize pamatujete :o) . Snažil se tvářit důležitě, byl pro každou psinu a svou porci s masem vždy nejdřív pořádně "prohmatal" packama, celý se zašpinil a pak teprv začal používat tlamu.

Narostl mu jednoznačně nejdelší kožich ze všech štěnd. S růstem chlupů se mu různě po čele vlnila jeho tenká lysinka, až vypadala jako bílé hádě. Jeho výraz pak dokreslil právě jeho huňatý kožich a ve chvíli, kdy se Árvi podíval dolů, tak se mu přes čelo nahrnul obrovský kus huňaté kožichu. V tu chvíli vypadal jako pořádný kus medvěda a jeho hlava vypadala obrovská.

Arvouš byl takhle doma sice se vším první, ale byl poslední, kterému chyběl nový páneček. A když už je medvídě doma 13 týdnů a nikde nikdo rozumný, začínáte zoufat. Mládě vyžaduje pozornost, lásku a učení a svýma temně hnědýma očima na obří hlavě vás začíná přesvědčovat, že přece ani jinam jít nemusí. Začal se stávat součástí všeho a já tušila, že ještě chvíli a opravdu ho nedáme.

V tom se zcela nečekaně ozvali noví majitelé ze Slovenska, vše proběhlo hrozně narychlo, já se nestihla ani pořádně nadechnout a kluk byl pryč. A najednou je dům jakýsi prázdný. Zůstala stálá smečka, ustaly lumpačiny a "nonstop úklid". A člověk přemítá, jak že se asi má a... když jsem přijížděla lesem k samotě věděla jsem, že špatně ne :o) Má správný salaší život na venkově a majitelům dává lásku i za bývalého berňáčka. Navíc je "Arvinko" takovým domácím canisterapeutem...

 

20. 4. 2012


1. 4. 2012

22. 3. 2012

15. 3. 2012

9. 3. 2012

2. 3. 2012

25. 2. 2012

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode