Psi nejsou lidé oblečení do kožichu...

NITRACACIB, 1. - 2. 12. 2012, Nitra, SK

09.12.2012 15:35

První prosincový víkend jsme se rozhodly otužovat svá těla a vydaly jsme se již v pátek do Nitry s jasným heslem "spíme v autě". A taky jsme spaly. V pátek jsme ještě dlouho do noci bloumaly starou částí Nitry, fotily hrad.. teda než ho zhasli.

První výstavní den berňáky posuzovala pí. rozhodčí M. Halas (PL), která nešetřila známkami Velmi Dobrá, což však nikdo dopředu nevěděl, protože byl náš kruh veden trochu chaoticky. Divéttu jsem předváděla ve třídě otevřené v konkurenci 5 fen. A ačkoliv se jí opravdu běhat nechtělo, vyběhly jsme krásné třetí místo. Jak jsme pak po vybrání BOBa u BSP zjistily, tak se známkou Velmi Dobrá - tedy Velmi dobrá 3. Více než konečnou známku sleduji posudek, protože mě zajímá názor ostatních. A jednalo se o první posudek, který mi opravdu přišel líto.. A tak se usínalo mnohem hůř a dlouho jsem si vyčítala, že jsem do předvedení dala málo... Sobotní ledový večer jsme si pak krátily na závěrečných soutěžích, které jsme si užívaly coby fandící.

Posudek: Dobrá hlava, dobrý krk, dobrá horní linie, ne dost hluboký hrudník - nedosahuje k loktům, strmé úhlení vpředu i vzadu, v pohybu krátký krok, úplně volné lokty v pohybu.

 

Vstávání "do ledu" nebylo nic extra, každopádně se celá posádka probudila s mnohem lepší náladou i výrazem. A jak se říká, s úsměvem jde všechno líp. V neděli nás posuzoval p. D. Paunović (SERB). Divétta byla předvedena opět v třídě otevřené se stejnými fenami jako v sobotu - tedy v konkurenci 5 fen. Byla mnohem aktivnější než v sobotu a snažily jsme se obě. A podařilo se. Divétta krásně vyběhala známku Výborná 1, CAC SK! A i posudek se četl mnohem lépe. A jejich rozdílnost myslím vidí každý..

Posudek: 4 roky, pěkná fena, dobrého typu, správná hlava, výborná kostra a hruď, výborná horní linie, výborné úhlení vzadu, volnější vpředu, dobrá fena

 

 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode