Psi nejsou lidé oblečení do kožichu...

Afya

25.02.2012 17:02

Afya Attevid Yrrej

nestandard

fena / female - oranžová / orange

maj. A. Rada, Mařatice, ČR

fotogalerie

 

Význam jména Afya: stíny

Což Afuška. Své jméno dostala jednoduše proto, že se narodila jako štěně s nejtmavší maskou ze všech. Lysinka se jí občas ztrácela, občas vyskočila... A Afya byla Afyou.

Jako malá nebyla nikterak výrázná. Obyčejné pijící a spící štěně. Neobyčejnou se však stávala s plynoucími týdny. Začalo to šílenstvím, když ucítila, že nesu flašku s mlékem, bláznovstvím, když jsem nesla maso, vrčením na každý pohyb, cloumáním krky sourozenců, trháním novin a všeho možného... Také se naučila perfektně štěkat - štěkala, aby na sebe upozornila, štěkala při hře, na televizi a nebo jen tak. Na zahradě byla torpédová myš a doma vlastně to stejné. A také jako první pořádala honičky s boloňskou Berkou.

Její zvláštně "postavené" hnědé skvrny nad očima jakoby dokreslovaly jejího ďáblíka v těle. A společně s tmavší hlavou z ní dělaly kus krásné fenky. A také proto učarovala svým stávajícím majitelům, kteří za ni velmi bojovali :o)

Afy jako jediná šla do rodiny, kde pes nebyl a tak nebylo koho prohánět. Coby salaš dostala na dohled vinohrad a dům. A v něm se taky usalašila a ze začátku pánečky svýma roupama dost potrápila (ostatně i mě, když jsem jí byla po čase navštívit :o) ). Pánečkové se však nedali a dračice Afuška je vedena ke slušnému chování.

 

20. 4. 2012

1. 4. 2012

22. 3. 2012

15. 3. 2012

9. 3. 2012

2. 3. 2012

25. 2. 2012

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode