Psi nejsou lidé oblečení do kožichu...

Abir

25.02.2012 17:01

Abir Attevid Yrrej

standard

pes / male - modrý / blue

maj. H. Fabíková, Zlín, ČR

10. 6. 2012 utonul ve věku 3,5 měsíce

AOD 3,5 months

fotogalerie

 

Význam jména Abir: silný

Netřeba mnoho komentovat. Narodil se jako největší štuclík a medvídkovské vzezření mu vydrželo napořád. Měl pěknou, mohutnou kostru. Nikdo mu ale neupře fakt, že i on patřil do "císařského tria" a na truc odmítal od mámy pít. Jako jediný však trucoval jen chvíli a ještě v den porodu začal večer od psí mámy sát sám. Asi mu to umělé dvakrát nechutnalo a jeho síla šla vidět i na příbívání váhy.

Abirek byl od začátku takový méďan a plyšák. Přirovnala bych ho ke kočkám Ragdoll - vzal se do náruče a byla z něj hadrová panenka. Abiš vlastně hlavně jedl a pak také důležitě spal. A pokud kdokoliv viděl spát štěně někde zaklíněné, bříškem vzhůru, hlavou z kopce a všelijak nevhodně, byl to zaručeně Abir. Jeho spací polohy byly neodolatelné.

Občas své tělo dokázal i hbitě rozhýbat. Na honičky teda nikdy moc nebyl, ale pořádně se pokousat, roztrhat noviny a drtit hračky mu šlo vždycky. Jeho největší spřízněnou duší byla zaručeně ségra Alima. Tihle "červená a modrej" spolu dělali snad všechno. Střídali si misky, něco spolu ničili, spali spolu u záchodu, vláčeli smeták... jenže tady pak Abir už otráveně usnul a Ali dělala binec další hodinu :o)

Svým vzezřením medvídka si obmotal kolem prstu i svou novou rodinu. Odcestoval jako první a to coby kamenem dohodil - do velké lidské rodiny a i té psí. Doma ho čekala smečka dalších psích parťáků na škádlení. Velmi rychle si na novou rodinu zvykl, rozhodl se spávat s kámošem ovčákem venku a vůbec moc pěkně prosperoval. A tak jsem začala vymýšlet plány pro jeho uchovnění, s čímž majitelé samozřejmě souhlasili. Rostl z medvídka do pořádného medvěda a při návštěvě mě nadšeně vítal...

Štěstí však v jednu chvíli našeho medvídka opustilo a jen se slzami v očích jsem dočetla zprávu od majitelů, že se jim jejich mazlík utopil.

 

Opustil si nás příliš brzy, vždyť Ti nebyli ani 4 měsíce. Ještě si měl toho tolik prožít!

 

20. 4. 2012

 

1. 4. 2012

 

22. 3. 2012

15. 3. 2012

9. 3. 2012

2. 3. 2012

25. 2. 2012


© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode