Psi nejsou lidé oblečení do kožichu...

DUO CACIB BRNO, 5. - 6. 2. 2011; Brno

07.02.2011 15:19

Ani letos jsme si nenechali ujít dvoudenní mezinárodní výstavu v Brně, na kterou nás nalákali především zahraniční rozhodčí.

 

V sobotu 5. 2. 2011 posuzoval berňáky pan Foss, NO. Myslím, že pohled na výsledkovou tabuli již ohodnocených psů leckoho překvapil či vyvedl z míry. Pan rozhodčí posuzoval velmi přísně a velice často zadával Velmi Dobrou, ale i Dobrou či Dostatečnou. Důrazně sledoval nasvalení, hrudníky, oči, srst a povahy psů. Pominu-li první výstavu vůbec, byla jsem před nástupem do "tohoto" kruhu asi nejvíce nervózní. O to větší radost udělala Divéttka nám i přítomné chovatelce, když v konkurenci 8 fen ve třídě otevřené vyběhla nádhernou Výbornou 1, CAC!

 

Posudek: Velmi pěkná typově i velikostí, vyvážená, poměrně silná hlava, dobrý výraz, pěkná stavba těla a hrudník, pěkné zaúhlení, dobrý prostorný pohyb, rozkošný (lovely) temperament, není v nejlepší srsti.

 

V neděli 6. 2. 2011 již všichni vystavovatelé očekávali, jak bude posuzovat pan Bodegard,SWE. Byl o poznání "příjemnější" a psi ze soboty si velmi polepšili. Divéttka ve třídě otevřené a opětovné konkurenci 8 fen vyběhla nádhernou Výbornou 3 s krásným posudkem. Dosytosti si užila pomazlení s chovatelkou a doma pečlivě dospávala náročný, ale podařený, víkend.

 

Posudek: Pěkná, vyspělá fena s výborným pohybem, velmi pěkná hlava a oko, dobrá stavba těla, půvabný prostorný pohyb, dobrá srst a barva.

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode